opc_loader

Menu

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Tackerplaat systeem

7 Artikelen

11,40
(Prijs excl. btw): 9,42

26-030220

Doordat de tackerplaat direct goed isoleert, wordt je vloer door de vloerverwarming snel opgewarmd en afgekoeld. De vlakke tackerplaat is in EPS hardschuim uitgevoerd en voorzien van een scheurbestendige folie met bedrukt raster. De tackerplaat is beschikbaar in twee verschillende diktes en je kan kiezen uit een klapset- of rol systeem uitvoering. Met behulp van kunststof nagels (tackers) kan je de vloerverwarmingsbuizen op het isolatiemateriaal bevestigen. Diagonaal of semi-rond verleggen is met het tackerplaatsysteem een fluitje van een cent. Je snijdt de platen op maat en de buis kan met de kunststof nagels simpel en snel worden vastgeprikt op de tackerplaat. De tackerplaat is aan één kant voorzien van een extra folierand, waardoor je de tackerplaten overlappend kunt verleggen. Het tackerplaatsysteem is dankzij de snelle montage een uitstekend alternatief voor het draadmatsysteem. Kenmerken tackerplaat klapset Afmetingen 2000 x 1000 x 20 mm Isolatie EPS 045 DES sm Warmtegeleiding λ = 0,045 W/mK → WLG 045 Drukklasse Drukklasse: 4,0 kN/m² = 400 kg/m²

Voor 15.00 besteld is morgen in huis!

47,50
(Prijs excl. btw): 39,26

26-030401

Dubbele weerhaak 1000 stuks per doos Getapt 40 mm hoog Voor buis 14-20 mm

Voor 15.00 besteld is morgen in huis!

73,50
(Prijs excl. btw): 60,74

26-030321

Doordat de tackerplaat direct goed isoleert, wordt je vloer door de vloerverwarming snel opgewarmd en afgekoeld. De vlakke tackerplaat is in EPS hardschuim uitgevoerd en voorzien van een scheurbestendige folie met bedrukt raster. De tackerplaat is beschikbaar in twee verschillende diktes en je kan kiezen uit een klapset- of rol systeem uitvoering. Met behulp van kunststof nagels (tackers) kan je de vloerverwarmingsbuizen op het isolatiemateriaal bevestigen. Diagonaal of semi-rond verleggen is met het tackerplaatsysteem een fluitje van een cent. Je snijdt de platen op maat en de buis kan met de kunststof nagels simpel en snel worden vastgeprikt op de tackerplaat. De tackerplaat is aan één kant voorzien van een extra folierand, waardoor je de tackerplaten overlappend kunt verleggen. Het tackerplaatsysteem is dankzij de snelle montage een uitstekend alternatief voor het draadmatsysteem. Kenmerken tackerplaat op rol Afmetingen 100 x 1000 x 30 mm Oppervlakte 10 m2

Voor 15.00 besteld is morgen in huis!

15,00
(Prijs excl. btw): 12,40

26-030230

Doordat de tackerplaat direct goed isoleert, wordt je vloer door de vloerverwarming snel opgewarmd en afgekoeld. De vlakke tackerplaat is in EPS hardschuim uitgevoerd en voorzien van een scheurbestendige folie met bedrukt raster. De tackerplaat is beschikbaar in twee verschillende diktes en je kan kiezen uit een klapset- of rol systeem uitvoering. Met behulp van kunststof nagels (tackers) kan je de vloerverwarmingsbuizen op het isolatiemateriaal bevestigen. Diagonaal of semi-rond verleggen is met het tackerplaatsysteem een fluitje van een cent. Je snijdt de platen op maat en de buis kan met de kunststof nagels simpel en snel worden vastgeprikt op de tackerplaat. De tackerplaat is aan één kant voorzien van een extra folierand, waardoor je de tackerplaten overlappend kunt verleggen. Het tackerplaatsysteem is dankzij de snelle montage een uitstekend alternatief voor het draadmatsysteem.   Kenmerken tackerplaat klapset Afmetingen 2000 x 1000 x 30 mm Isolatie EPS 045 DES sm Warmtegeleiding λ = 0,045 W/mK → WLG 045 Drukklasse Drukklasse: 4,0 kN/m² = 400 kg/m²

Voor 15.00 besteld is morgen in huis!

354,50
(Prijs excl. btw): 292,98

26-030400

Voor 15.00 besteld is morgen in huis!

4,00
(Prijs excl. btw): 3,31

26-280100

Deze PVC-tape kan worden gebruikt voor het vastmaken van de tackerplaten aan de ondervloer. Het is belangrijk om de tackerplaten goed vast te maken, zodat ze niet kunnen verschuiven wanneer de vloer wordt gelegd. 

169,00
(Prijs excl. btw): 139,67

26-030399


Een tackerplaat systeem gebruiken voor je vloerverwarming

Het monteren van vloerverwarming met tackerplaten is een populaire methode om vloerverwarmingssystemen te installeren. Tackerplaten zijn geïsoleerde platen waarop je met tackerclips de verwarmingsbuizen kunt vastzetten. Hier zijn de stappen om vloerverwarming met tackerplaten te monteren:


Benodigde materialen en gereedschappen:

 1. Tackerplaten
 2. Verwarmingsbuizen (PE-RT buizen worden vaak gebruikt)
 3. Verdeelunit (met of zonder pomp)
 4. Afdekfolie voor vocht (indien nodig)
 5. Tape om de platen aan elkaar te bevestigen
 6. Gereedschappen zoals een buizensnijder en tackernietapparaat


Stappen

 1. Voorbereiding:

  • Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en vlak is voordat je begint.
  • Leg eventueel afdekfolie op de ondervloer om het mogelijke optrekkende vocht tegen te houden.
 2. Plaatsing van de tackerplaten:

  • Leg de tackerplaten over de gehele vloer uit met de voorbedrukte profiellijnen naar boven gericht. Zorg voor voldoende tussenruimte tussen de platen om de verwarmingsbuizen te plaatsen volgens het ontwerp.
  • Bevestig de tackerplaten aan de ondervloer met behulp van lijm of tape.
 3. Leggen van de verwarmingsbuizen:

  • Rol de verwarmingsbuizen uit over de tackerplaten in een bv. slakkenhuispatroon, waarbij je begint bij de verdeelunit en eindigt bij de retourkraan van de verdeelunit.
  • Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen de buizen, meestal 10-15 cm, afhankelijk van het ontwerp en de warmtebehoefte van de ruimte.
 4. Bevestigen van de buizen:

  • Gebruik de tackerclips op de tackerplaten om de verwarmingsbuizen stevig op hun plaats te houden. De buizen moeten goed vastzitten, maar niet te strak worden vastgeklemd om de doorstroming van warm water niet te belemmeren.
 5. Aansluiten op het verwarmingssysteem:

  • Sluit de verwarmingsbuizen aan op het verdeelunit
  • Sluit de aanvoer en retourleiding van de verdeelunit naar warmtebron
 6. Vullen en testen:

  • Vul het vloerverwarmingssysteem met water en antivries (indien nodig).
  • Controleer op lekken en zorg ervoor dat het systeem correct werkt voordat je de vloerbedekking installeert.