opc_loader

Menu

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Droogbouw (houtenvloer)

3 Artikelen


Een droogbouw systeem gebruiken voor je vloerverwarming

Een droogbouwsysteem voor vloerverwarming wordt vaak gekozen in situaties waarbij het noodzakelijk is om snel te kunnen reageren op temperatuurveranderingen en waar een lichtgewicht constructie gewenst is. Hier zijn enkele situaties waarin men vaak voor een droogbouwsysteem voor vloerverwarming kiest:

 1. Renovaties:

  • Bij renovatieprojecten waarbij het niet wenselijk is om de bestaande vloer te verwijderen, kan een droogbouwsysteem een goede keuze zijn. Het systeem wordt bovenop de bestaande vloer geplaatst, waardoor het de hoogte van de vloer slechts minimaal beïnvloedt.
 2. Gewichtsbeperkingen:

  • In situaties waar het draagvermogen van de vloer beperkt is, kan een droogbouwsysteem, dat over het algemeen lichter is dan traditionele natbouwsystemen, een geschikte oplossing zijn.
 3. Snelheid van installatie:

  • Droogbouwsystemen staan bekend om hun snelle installatie. Dit kan voordelig zijn in situaties waarin een snelle oplevering van het project vereist is.
 4. Houten constructies:

  • Droogbouwsystemen worden vaak gebruikt in houten constructies vanwege het lichte gewicht en de beperkte warmteopslag, wat gunstig is voor de reactietijd van het verwarmingssysteem.
 5. Geschiktheid voor bepaalde vloerafwerkingen:

  • In sommige gevallen kan een droogbouwsysteem beter geschikt zijn voor specifieke vloerafwerkingen, zoals zwevende houten vloeren of dunne vloerbedekkingen.
 6. Flexibiliteit bij temperatuurschommelingen:

  • Droogbouwsystemen staan erom bekend dat ze snel reageren op temperatuurschommelingen, wat handig kan zijn in situaties waarin gebruikers snel de gewenste temperatuur willen bereiken.