opc_loader

Menu

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Vloerverwarming


Vloerverwarming verwarmt de ruimte door warm water door buizen onder de vloer te geleiden of door verwarmingselementen elektrisch te verwarmen. Een vloerverwarmingssysteem biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele radiatoren. Denk bijvoorbeeld aan een gelijkmatige warmteverdeling, energie-efficiëntie en ruimtebesparing.


Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming bestaat uit verwarmingselementen die op twee manieren geïmplementeerd kunnen worden. Dit kan met behulp van water (natte systemen) of elektrische weerstanden (droge systemen). In natte systemen circuleert warm water door buizen onder de vloer. Bij droge systemen worden er elektrische verwarmingselementen onder de vloer geplaatst.

De temperatuur van de vloerverwarming wordt geregeld door een thermostaat. Dit kan handmatig of automatisch gebeuren, afhankelijk van de instellingen en gewenste temperatuur. Wanneer de thermostaat een lagere temperatuur detecteert dan de ingestelde waarde begint de vloerverwarming te werken. In een nat systeem wordt er op dat moment warm water vanuit een verwarmingsketel of warmtepomp door de buizen onder de vloer gepompt. In een droog systeem worden de elektrische verwarmingselementen geactiveerd.

Zowel bij een nat systeem als een droog systeem wordt de warmte gelijkmatig afgegeven aan de vloer zonder dat er koude plekken ontstaan. Hierdoor is de gehele ruimte al snel comfortabel warm.

Onder de vloerverwarming wordt vaak isolatiemateriaal aangebracht om te voorkomen dat er warmte verloren gaat naar de onderliggende ruimte of de grond.

Over het algemeen heeft vloerverwarming weinig onderhoud nodig. Het is wel handig om de vloerverwarming regelmatig te laten inspecteren en een nat systeem eventueel te laten doorspoelen om ervoor te zorgen dat het goed zijn werk kan blijven doen.

Al met al kan het efficiënter zijn om te kiezen voor vloerverwarming in plaats van traditionele radiatoren. Vloerverwarming werkt namelijk ook voor lagere temperaturen en kan een meer gelijkmatige warmte afgeven aan de ruimte. Zo kan je energie besparen en genieten van een comfortabel binnenklimaat.
 

De voordelen van een nat vloerverwarmingssysteem


Gelijkmatig verwarmen met vloerverwarming

Vloerverwarming verwarmt de ruimte gelijkmatig omdat de hele vloeroppervlakte dient als stralingsbron. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en voorkom je koude plekken in de ruimte.
 

Energie besparen door efficiënt te verwarmen

Vloerverwarming kan zelfs met een lagere temperatuur de ruimte al heerlijk verwarmen. Dit kan je een hoop energie besparen.
 

Ruimte besparen met vloerverwarming

Vloerverwarming bevindt zich onder de vloer. Hierdoor bespaar je de ruimte die je normaliter kwijt bent aan radiatoren. Dit kan een groot voordeel zijn voor de inrichting van je woning of kantoor.
 

Geschikt voor verschillende vloeren

Een nat vloerverwarmingssysteem kan worden geplaatst onder verschillende vloeren, zoals tegels, hout, laminaat en tapijt. Dit is vaak afhankelijk van de installatiemethode en specificaties.
 

Vloerverwarming kan worden gebruikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

Het is gemakkelijker om een nat vloerverwarmingssysteem te installeren tijdens de bouw van een nieuw huis. Toch is het ook mogelijk om vloerverwarming te installeren in bestaande structuren van een woning. Dit zal alleen wel meer werk met zich meebrengen.


Vloerverwarming bestellen bij warmwinkel.nl

Bij ons bestel je producten van de hoogste kwaliteit voor een extreem lage prijs. Daarnaast kunnen wij veel producten uit ons assortiment al de volgende dag leveren. En heb je vragen over onze producten of wil je advies ontvangen over het gebruik hiervan, dan staat ons team op werkdagen altijd voor je klaar. Je kan hier direct contact opnemen.