opc_loader

Menu

Snelle levering
Lange garantieperiodes
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: +31 (0)85-043 30 27

Leidingen


PE-RT leidingen voor vloerverwarming

PE-RT staat voor "Polyethylene of Raised Temperature Resistance," wat een type polymeer is dat wordt gebruikt voor vloerverwarmingsbuizen. Dit materiaal is speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen hogere temperaturen en druk, wat het zeer geschikt maakt voor vloerverwarmingssystemen.
 

Eigenschappen van PE-RT buizen

PE-RT buizen zijn gemaakt van polyethyleen met een verhoogde temperatuurbestendigheid. De buizen zijn flexibel, duurzaam en zeer geschikt voor toepassingen met verhoogde temperaturen. Door de flexibiliteit kunnen PER-RT buizen gemakkelijk worden gebogen en gevormd zonder te barsten of te breken. Dit maakt ze ideaal voor installatie in vloeren en muren, waar bochten gemaakt moeten worden.

PE-RT buizen zijn zo ontworpen dat ze beter bestand zijn tegen hogere temperaturen dan standaard polyethyleen buizen. Ze kunnen temperaturen aan tot ongeveer 95°C - 100 °C. Dit is belangrijk voor vloerverwarmingstoepassingen waarbij warm water wordt gebruikt om de vloer te verwarmen.

Naast hun hogere temperatuurbestendigheid kunnen PE-RT buizen ook een hogere druk weerstaan dan gewoon polyethyleen. Dit maakt de buizen geschikt om te gebruiken in verwarmingssystemen waar water onder druk wordt gebruikt.


Voordelen van PER-RT buizen

PE-RT buizen zijn duurzaam en hebben over het algemeen een lange levensduur. Daarnaast zijn de buizen bestand tegen corrosie en minder gevoelig voor slijtage en scheuren dan sommige andere materialen die voor vloerverwarming worden gebruikt.

Doordat PE-RT buizen flexibel en licht van gewicht zijn, kunnen de buizen relatief eenvoudig worden geïnstalleerd. Ze kunnen worden gesneden en aangesloten worden met behulp van standaard buiskoppelingen.

Sommige PE-RT buizen zijn ook geschikt om te gebruiken in drinkwatersystemen. De buizen moeten in dat geval wel voldoen aan de vereiste normen voor drinkwaterkwaliteit. Onze Provarmo leidingen hebben deze certificering allemaal.


Het gebruik van PE-RT vloerverwarmingsbuizen kan bijdragen aan een efficiënt en betrouwbaar vloerverwarmingssysteem dat comfortabel en gelijkmatig verwarmt. Het is echter belangrijk om de juiste specificaties en installatierichtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat het systeem goed functioneert en lang meegaat. Raadpleeg daarom altijd een professionele installateur voor vloerverwarmingssystemen om het gewenste resultaat te behalen.