opc_loader

Menu

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Buizen (leidingen)


Je kan hier het soort leidingen/buizen kiezen dat past bij jouw project. We hebben een groot assortiment aan CV buizen, koperen buizen en buisisolatie.
 


Buizen en leidingen voor CV-verwarming

CV-buizen, ook wel bekend als centrale verwarmingsbuizen, zijn essentiële onderdelen van een verwarmingssysteem. Ze dragen warm water of stoom van de centrale verwarming naar de radiatoren of vloerverwarming in een gebouw. CV-buizen zijn meestal gemaakt van koper, staal of kunststof en moeten zorgvuldig worden geïnstalleerd om warmteverlies te minimaliseren en een efficiënte verwarming te garanderen.

Over het algemeen worden koperen buizen vaker gebruikt voor waterleidingen en koelsystemen, terwijl CV-buizen van staal of kunststof de voorkeur hebben voor centrale verwarmingstoepassingen. Je uiteindelijke keuze hangt af van de specifieke behoeften en voorschriften van het project.


Koperen buizen voor cv-verwarming

De duurzaamheid, flexibiliteit en goede warmtegeleidingseigenschappen van koper maken het een populaire keuze voor cv-buizen in verschillende toepassingen.

  • Koperen buizen worden vaak gebruikt als leidingen voor drinkwater- en sanitairsystemen vanwege hun corrosiebestendigheid en duurzaamheid.
  • Koperen buizen kunnen ook worden gebruikt voor koel- en airconditioningsystemen vanwege hun uitstekende warmtegeleidende eigenschappen.
  • Koperen buizen worden soms gebruikt voor kleine verwarmingstoepassingen, zoals radiatoren in huishoudelijke CV-systemen.


Stalen buizen voor cv-verwarming

Stalen buizen werken duurzaam en bieden weerstand tegen hoge temperaturen en druk. Ze zijn bestand tegen corrosie en kunnen grote hoeveelheden warm water of stoom efficiënt transporteren.

  • Stalen buizen zijn met name geschikt voor grotere verwarmingssystemen, zoals die in commerciële gebouwen en industrieën, vanwege hun sterkte en weerstand tegen hoge temperatuur en druk.


Het belang van goede buisisolatie

Het is belangrijk om CV-buizen goed te isoleren om zo warmteverlies te minimaliseren en een efficiënte werking van het verwarmingssysteem te garanderen. Ongeïsoleerde buizen kunnen warmte afgeven aan de omgeving, waardoor het rendement van het systeem afneemt en er meer energie nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken. Door de buizen te isoleren, wordt warmteverlies geminimaliseerd en kan de warmte efficiënter worden overgedragen aan de radiatoren of vloerverwarmingssystemen. Dit resulteert in lagere energiekosten en een betere warmtebeheersing in het gebouw. Bovendien kan isolatie helpen om condensatie te voorkomen en de levensduur van de buizen te verlengen door corrosie te verminderen.