opc_loader

Menu

Snelle levering
Lange garantieperiodes
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: +31 (0)85-043 30 27

Verdelers HT systeem (cv ketels)


Verdelers voor HT-systemen (hoge temperatuur)

Zowel stalen als kunststof verdelers worden gebruikt in vloerverwarmingssystemen. De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals budget, installatievoorkeuren, thermische geleidbaarheid, enzovoort. Hieronder lees je per soort verdeler belangrijke eigenschappen en kenmerken.


Stalen verdeler voor HT-systemen

1) Warmtegeleiding: stalen verdelers hebben over het algemeen een hogere thermische geleidbaarheid in vergelijking met kunststof verdelers, wat betekent dat ze warmte beter kunnen geleiden. Dit kan resulteren in een snellere opwarming en meer gelijkmatige warmteverdeling in het vloerverwarmingssysteem.

2) Duurzaamheid: stalen verdelers zijn over het algemeen robuuster en duurzamer, waardoor ze langer meegaan. Daarnaast zijn de verdelers bestand tegen een hogere druk, hoge temperatuur en beschadigingen.

3) Kosten: stalen verdelers zijn over het algemeen goedkoper dan kunststof verdelers. De initiële kosten kunnen hoger zijn, maar op de lange termijn zijn de verdelers kosteneffectief vanwege hun duurzaamheid.


Kunststof verdeler voor HT-systemen

1) Kosten: kunststof verdelers zijn vaak duurder dan stalen verdelers, maar een kosteneffectievere optie bij de initiële installatie.

2) Van HT-verdeler naar LT-verdeler: de kunststof verdeler kan na installatie voor gebruik met hoge temperaturen (bijvoorbeeld CV ketel), de overstap maken naar een lage temperatuur systeem zoals een warmtepomp. Je kan de pomp demonteren waardoor deze een kunststof open vedeler wordt.

3) Gewicht en eenvoud van installatie: kunststof verdelers zijn lichter dan stalen verdelers, waardoor ze gemakkelijker te hanteren en installeren zijn. Dit kan de installatietijd verkorten en daarmee arbeidskosten verlagen.

4) Corrosiebestendigheid: kunststof verdelers zijn niet gevoelig voor corrosie, waardoor ze een betere optie kunnen zijn in omgevingen waar corrosie een potentieel probleem vormt.

Al met al is de keuze voor een stalen of kunststof verdeler afhankelijk van je specifieke behoeften, prioriteiten en omstandigheden van de installatie. Het is altijd handig om te overleggen met een professionele installateur om de meest geschikte optie te bepalen. De installateur kan in het advies rekening houden met initiële kosten, duurzaamheid, installatiegemak en de specifieke vereisten van het vloerverwarmingssysteem.