opc_loader

Menu

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Knelfittingen messing

Een knelfitting is een veelgebruikt type fitting om buizen aan te sluiten zonder lassen of solderen. Hier is hoe je een knelfitting gebruikt:

 1. Snij de buis op de gewenste lengte af met een buizensnijder.

 2. Schuur de uiteinden van de buis lichtjes om eventuele bramen of onregelmatigheden te verwijderen.

 3. Schuif de moer op de buis, gevolgd door de knelring (ook wel bekend als de ferule).

 4. Plaats de buis in de fitting waar je hem wilt aansluiten.

 5. Draai de moer met de hand vast op de fitting. Zorg ervoor dat deze stevig vastzit, maar forceer niet te veel.

 6. Gebruik een steeksleutel om de moer nog een beetje verder aan te draaien. Hierdoor wordt de knelring samengedrukt en vormt deze een waterdichte afdichting rond de buis.

 7. Controleer op eventuele lekkages door water of lucht door de buis te laten stromen.

Opmerking: Zorg ervoor dat je de juiste maat knelfitting en knelring gebruikt voor de buisdiameter die je hebt. Volg ook de instructies van de fabrikant op voor

specifieke fittingen, omdat de procedure enigszins kan variëren afhankelijk van het merk en type fitting. Het is belangrijk om nauwkeurig en voorzichtig te werken om een betrouwbare afdichting teI garanderen.

Knelkoppelingen zijn veelgebruikte verbindingen in leiding- en pijpsystemen. Ze hebben verschillende functies, waaronder:

 1. Verbinding: Het belangrijkste doel van een knelkoppeling is om twee stukken leiding of buis stevig met elkaar te verbinden. Dit zorgt voor een lekdichte verbinding.

 2. Eenvoudige installatie: Knelkoppelingen zijn relatief eenvoudig te installeren zonder het gebruik van soldeer, laswerk of speciaal gereedschap. Dit maakt ze geschikt voor zowel professionele loodgieters als doe-het-zelvers.

 3. Demontage: Een van de voordelen van knelkoppelingen is dat ze demonteerbaar zijn. Hierdoor kunnen leidingen en buizen gemakkelijk worden gedemonteerd en opnieuw worden geassembleerd zonder de koppeling zelf te beschadigen.

 4. Flexibiliteit: Knelkoppelingen kunnen worden gebruikt met verschillende soorten leidingen, zoals koper, kunststof en roestvrij staal, waardoor ze veelzijdig zijn voor verschillende toepassingen.

 5. Weerstand tegen trillingen: Ze hebben de capaciteit om trillingen en schokken op te vangen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in dynamische omgevingen.

 6. Lekdichtheid: Knelkoppelingen zijn ontworpen om lekdicht te zijn, wat betekent dat ze water- of gaslekkages voorkomen als ze correct worden geïnstalleerd.

Het exacte ontwerp en de werking van knelkoppelingen kunnen variëren afhankelijk van het type en de fabrikant, maar over het algemeen bieden ze deze functies om leiding- en pijpsystemen betrouwbaar te verbinden.