opc_loader

Menu

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: +31 (0)85-043 30 27

VLOERVERWARMING VERDELERS

   

Verdeler

Materiaal

Koelen mogelijk

Open of gesloten verdeler

Met of zonder pomp

Aanvoertemperatuur

Stalen verdeler Staal Nee Gesloten Met pomp Hoog temperatuur systeem
Stalen verdeler Staal Nee Open Zonder pomp Lage temperatuur systeem
Kunststof verdeler Kunststof Ja Gesloten verdeler Met pomp Hoog en lage temperatuur systeem
Kunststof verdeler Kunststof Ja Open verdeler Zonder pomp Lage temperatuur systeem
RVS verdeler RVS Ja Open verdeler Zonder pomp Lage temperatuur systeem

Er zijn veel soorten verschillende verdelers die je kunt kiezen voor jouw vloerverwarming. Vloerverwarming verdelers worden gemaakt van staal, kunststof eb RVS. Maar welke heb jij nou nodig voor jouw vloerverwarming? En wat is het verschil tussen deze verdelers? We leggen het je graag uit!  Hieronder vind je een overzicht van alle verdelers.


Hoe werkt een stalen verdeler?

Bij dit type is de kans op condensvorming (bij lage temperatuur) groter. De stalen verdelers zijn voor hoog temperatuur systemen en niet geschikt om ruimtes te koelen.

De stalen compact verdeler is een voorgemonteerde stalen constructie met dubbele instelbare groepsafsluiters waarop zonemotoren aangesloten kunnen worden. Ook beschikt deze verdeler over maximaalbeveiliging, waardoor de maximale temperatuur goed geregeld kan worden. Hij is compact en is makkelijk te installeren. De standaard stalen front verdeler is uitgerust met een Wilo Para HU25/7-50/SC (A label)pomp en geschikt voor hoog temperatuur systemen en is verkrijgbaar voor 1 t/m 15 groepen.

De stalen verdeler is een voorgemonteerde stalen constructie met aanvoer- en retoursbalk. De verdeler heeft een dubbele instelbare groepsafsluiters, waarop zonemotoren aangesloten kunnen worden. Ook is deze verdeler uitgerust met een energiezuinige Wilo Para HU25/7-50/SC pomp (A label). Verder beschikt deze verdeler over maximaalbeveiliging waardoor de maximale temperatuur goed geregeld kan worden. Deze gesloten verdeler is verkrijgbaar voor 1 t/m 15 groepen.

De verdelers verschillen alleen in uiterlijk en bouwhoogte maar werken hetzelfde. 


Hoe werkt een kunststof verdeler?

Een kunststof verdeler is gemaakt van een met glasvezel versterkte polyamide en enkelwandige met isolatie schalen of dubbelwandige modules. Hierdoor is er geen condensvorming, is hij roestvrij en is de verdeler goed bestand tegen de meeste glycolmengsels. Ook is het mogelijk om naast het verwarmen de vloer te koelen. Een kunststof vloerverwarming verdeler bestaat vaak uit één geheel en is erg robuust. De kans op lekkage is nihil.

De compact kunststof verdeler is modulair opgebouwd en voorzien van een zeer stille Wilo Para energiezuinige pomp 25/6-43/SCU. Ook heeft deze verdeler inregelbare flowmeters, een temperatuur meter en geïntegreerde ventielen. Op deze ventielen kunnen eventueel zonemotoren geplaatst worden. Deze compact kunststof verdeler is een gesloten verdeler voor hoog temperatuur systemen verkrijgbaar voor 1 t/m 15 groepen.

De open kunststof verdeler (zonder pomp) is een open verdeler voor laagtemperatuur systemen en is verkrijgbaar voor 2 t/m 15 groepen. De verdeler bestaat uit kunststof elementen die met een draadstang met elkaar verbonden zijn. Deze is dus modulair opgebouwd. De open premium kunststof verdeler heeft inregelbare flowmeters, temperatuurmeter en automatische ontluchters.


Hoe werkt een RVS verdeler?

Met een RVS verdeler is het naast het verwarmen, ook mogelijk om de vloer te koelen. De RVS verdeler is speciaal voor laagtemperatuur systemen (LT-systemen). Een verdeler van roestvrij staal is corrosievrij en gemaakt van robuust materiaal. Deze verdeler kan door het materiaal ook in vochtige ruimtes worden geplaatst. Wat betreft de werking van de verdeler verschilt dit niet veel van een kunststof verdeler.

De open RVS verdeler (zonder pomp) bestaat uit losse elementen die door een ophangbeugel aan de wand kunnen worden gemonteerd. Deze verdeler bevat een inregelbare flowmeter waarmee de doorstroom van het water per groep geregeld kan worden. De open premium RVS verdeler is verkrijgbaar voor 2 t/m 15 groepen.