opc_loader


Verdelers - Vloerverwarming

 Hoe werkt een verdeler?

We spreken van hoogtemperatuur als de aanvoertemperatuur vanuit de CV-ketel of warmtebron tussen de 65 en 90 graden Celcius ligt. In de meeste gevallen zijn dit standaard ketels in woningen en gebouwen waar naast vloerverwarming ook gebruik gemaakt wordt van radiatoren. Om ruimtes doeltreffend te kunnen verwarmen met traditionele radiatoren is er een hoge aanvoertemperatuur nodig vanuit de warmtebron, maar verwarmingswater van deze temperatuur kan niet direct de vloer in gelaten worden. Als vloerverwarming wordt aan gesloten op een CV-systeem met een hoge aanvoertemperatuur, dan worden hiervoor mengverdelers met een circulatiepomp toegepast. Deze verdelers zijn voorzien van een thermostaatknop in de aanvoer waarmee de vloertemperatuur ingesteld wordt. De ingestelde temperatuur worst hierbij bereikt door aanvoerwater te mengen met (afgekoeld) retourwater uit de vloer. Om het drukverlies wat hierdoor ontstaat te compenseren, zijn mengverdelers uitgerust met een circulatiepomp zodat er altijd een optimale doorstroming van water in de vloerverwarmingsbuizen is.

  

   
Robot is al sinds 1988 producent van stalen verdelers en maakt tegenwoordig ook composiet verdelers van de hoogste kwaliteit. De verdelers worden volledig geautomatiseerd geproduceerd met behulp van de modernste technieken. Robot produceert in Nederland en daar zijn wij trots op.

Als leverancier van complete vloerverwarmingsinstallaties is Robot een belangrijke partner op het gebied van duurzame energieoplossingen. Het is essentieel dat de opwekking van warmte of koude, de distributie en de afgifte optimaal op elkaar zijn afgestemd. Robot adviseert in diverse (complexe) vraagstukken en verzorgt de calculaties en legplannen. Daarnaast beschikt Robot over een eigen expertise centrum waar kennis wordt gedeeld met de installateur, klimaatadviseur, medewerkers van de groothandel etc.  Duurzaamheid is een belangrijk aspect van onze productie. Zo werken wij aan een nieuwe duurzame fabriek waar wij o.a. gebruik maken van de restwarmte die vrijkomt bij de productie. Productie in Nederland biedt vele voordelen zoals kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, flexibiliteit en snelheid. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu.

Robot Verdeelunits

Robot heeft een breed assortiment verdelers zodat u voor elke situatie een passende Robot verdeler kunt selecteren voor uw klant. Omdat we alleen het beste voor onze klanten willen, produceren wij als Nederlandse onderneming dan ook alles gewoon in Nederland.

Robot Vloerverwarming heeft de volgende verdeelunits in het assortiment: Standaard verdeelunit, Optimum Flow, LTV, LT , LT-C en de stadsverwarmingsverdeler.