opc_loader


Buis / Slang - Vloerverwarming

Resultaat:1
Resultaat:1

     

ROBOT

10 JAAR SYSTEEMGARANTIE

bij gebruik van de Robot verdelers in combinatie met de RobotFloor verwarmingsbuis en Robot kiwa KOMO koppelingen.

        

LEGPLAN & CALCULATIES

WarmWinkel wamteverliesberekening

Om te berekenen hoeveel vermogen benodigd is om de verschillende vertrekken in een woning of gebouw te verwarmen, is een warmteverliesberekening noodzakelijk. Er gaat namelijk altijd warmte verloren via de constructie en de ventilatielucht, ongeacht de mate van isolatie.

Bij de berekening van warmteverlies wordt eerst bepaald om welk soort gebouw het gaat:

• gebouwen met een woonfunctie
• utiliteitsbouw
• gebouwen met een industriefunctie

Daarna worden de volgende soort warmteverliezen (indien van toepassing) berekend waarvan de waarden worden aangereikt in een verzamelstaat:

• transmissiewarmteverlies
• ventilatiewarmteverlies
• in rekening te brengen toeslagen

Vanuit de warmteverliezen en het toe te passen systeem wordt de aanvoertemperatuur, hart op hart afstanden en de massastromen berekend. Aan de hand van deze calculatie kan het legplan worden gerealiseerd.

WarmWinkel's LEGPLAN

Voordat een vloerverwarming wordt aangelegd, is het belangrijk te weten welk soort vloerverwarming geschikt is voor het te verwarmen oppervlakte/ruimte. Op een legplan wordt aangegeven waar de diverse vloerverwarmingsgroepen moeten worden gelegd, evenals de buislengte en buisafstanden. Ook worden op het legplan de te gebruiken materialen,zoals verdelers, vloerverwarmingsbuis, wapeningsnetten, isolatie en thermostaten vermeld. WarmWinkel kan een legplan maken voor elke specifieke situatie.

aanvraag: mail info@warmwinkel.nl