opc_loader


CV vloerverwarming

    

PRODUCTIE VAN ROBOT VLOERVERWARMING

  

Productie Robot

De productie van Robot verdelers vindt al vele jaren plaats bij Avres/Avelingen groep, een sociale werkplaats in Gorinchem. Het afgelopen jaar is deze samenwerking geïntensiveerd. De invoering van de Participatiewet heeft er toe geleid dat Robot vanuit de MVO gedachte zelf de productie op zich heeft genomen, mét de medewerkers van Avres.

 Wat er aan vooraf ging

Op de metaalafdeling van Avres/Avelingen groep maakten de werkplaats medewerkers halffabrikaten voor de Robot vloerverdelers, waarna deze op de Robot vestiging in Papendrecht verder werden geassembleerd. Met het oog op de participatiewetgeving is Robot met Avres in gesprek gegaan over de invulling van de samenwerking in de toekomst.

Overname productie door Robot

Robot heeft daarop besloten de productie van Avres over te nemen. De productieruimte in Gorinchem werd gehuurd en de machines zijn overgenomen. Daarnaast is er geïnvesteerd in o.a. bedrijfskleding en een koffieruimte, de werkplaats medewerkers zijn bij Robot in dienst gekomen en worden nu direct aangestuurd door Robot.

Eind 2018 is de gehele afdeling, met de mensen, verhuisd van Gorinchem naar een nieuwer en passender pand in Hardinxveld-Giessendam.

Succesvolle pilot 2017

Na een succesvolle start in 2017 is de nieuwe samenwerking geformaliseerd. De afdeling, met maar liefst 17 voormalig werkplaatsmedewerkers en gemiddeld 7 leerwerkplekken, is inmiddels volledig ondergebracht bij Robot. Samen vormen we nu één bedrijf en daar zijn we trots op!

win-win situatie voor alle betrokkenen

  • Robot heeft nu de volledige regie over het productieproces en heeft al diverse efficiency slagen kunnen doorvoeren.
  • Met de overname heeft Robot volledig binnen de MVO gedachte structureel werk, werkervaringsplaatsen en leerwerkplekken weten te behouden.
  • Avres kan zich richten op hun daadwerkelijke doelstelling: mensen ontwikkelen en begeleiden.

  

    

    

     

    

Robot Catalogus