opc_loader

Menu

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: +31 (0)85-043 30 27

ThermoTec Aeroflow


De Aeroflow radiator combineert drie systemen: directe stralingswarmte, convectie en warmteafgifte zonder stroomtoevoer. Door de speciaal ontwikkelde interne chamottesteen in de radiator wordt er zelfs na het uitschakelen van de radiator nog lang een constante warmte afgegeven. Hierdoor kan je extra energiezuinig verwarmen. 

De werking van de ThermoTec Aeroflow elektrische radiator


De Aeroflowradiatoren combineert drie systemen: directe stralingswarmte, convectie en warmteafgifte zonder stroomtoevoer.


De kern van de oppervlakteverwarming Aeroflow is de speciaal ontwikkelde interne chamottesteen. In deze steen bevinden zich de warmtegeleiders. In tegenstelling tot gangbare elektrische verwarmingen wordt op deze manier niet de stalen mantel verwarmd, maar de steen. De warmte wordt vervolgens via de bovenliggende lamellen rechtstreeks in de kamer geleid. Daarnaast zuigt de warme steen gelijktijdig koude lucht van de onderkant aan, verwarmt deze en geeft de warmte aan de bovenkant weer in de kamer af. Dit wordt convectiewarmte genoemd. Zodra de gewenste kamertemperatuur die je via de thermostaat hebt ingesteld is bereikt, wordt het verwarmingstoestel uitgeschakeld en blijft de chamottesteen warmte afgeven zonder stroom te verbruiken.


Met een speciaal ontwikkeld productieproces is de warmteoverdracht van de verwarmingsstenen aan de behuizing verbeterd. Het verwarmingstoestel verwarmt daardoor zeer snel en gelijkmatig. Daarnaast geeft het geribbelde oppervlak met optimale stromingseigenschappen van de Aeroflow elektrische verwarming meer stralingswarmte af dan toestellen met een glad oppervlak.


Met al deze eigenschappen zorgt de ThermoTec Aeroflow voor aangename kamertemperaturen en een besparing op energiekosten. De speciaal ontwikkelde lamellen warmen snel op zonder stof op te waaien en de chamottesteen slaat de warmte bijzonder goed op om de temperatuur van het verwarmingstoestel lang constant te houden zonder dat naverwarmen nodig is.