opc_loader

Elektrische vloermat - laminaat

      

€ 49,00 - € 140,00
50 - 375 Watt (per strook)

Profort ProLaminaat folie, voor onder de laminaat/PVC/hout

Bestel per folie strook van 50 of 75 cm breed.
Vul uw ruimte met de verschillende lengte stroken tot dit volledig is opgevuld of de benodigde wattage is bereikt.
De totale wattage is een optelling van de watts van de verschillende stroken.

Mocht u niet uitkomen met de huidige maatvoering, neem contact op met ons, wij kunnen elke lengte maat leveren.
 

Technische data:

 • nominale spanning                230 Volt     
 • vermogen                              100 W / m²     
 • koude verbindingskabel        2x aansluitkabels SK AV 1,5 mm² 
                                                lengte 8 meter
 • minimale installatietemp.       5 ° C     
 • kleinste buigradius                 6 x dA     
 • weerstandstolerantie             - 5% / +10%     
 • goedkeuringen                      VDE
49,00
WATTAGE: e.vloermat laminaat
THERMOSTAAT: e.vloerverwarming
Verzendmethode
Packs:
9,50
Levertijd:
1 - 3 dagen

Thermostaat mogelijkheden:
 • Hemstedt Green mat aan/uit thermostaat

 • Alre IT Green mat klokthermostaat

     

Product specificatie:

Artikel nr. Oppervlakte (m2) Lengte Folie (cm) Breedte Folie (cm) Vermogen (Watt)
 0,50 100 50 50
0,75 150 50 75

     

 type 
 
 m2 mat
 
 max.vermogen (W)
ma
 lengte (cm)
 
 breedte (cm)
 
 Ohm
 

              

Meegeleverde materialen:

 • 1x    ProLaminaat folie 
 • 2x    verlengde "koude" aansluitsnoer
 • 1x    flexibele sensorbuis
 • 1x    aluminium sensor eindkap
 • 1x    zwarte inbouwdoos
 • 1x    handleiding

De laatste jaren hebben wij een enorme groei kunnen constateren in het leggen van houten vloeren. De populariteit van deze vloeren is te danken aan de eenvoud van het leggen van deze systemen, de levensduur en de esthetische waarde van deze vloeren.

Een van de weinige nadelen van deze vloersystemen is dat de vloer relatief koud blijft, zelfs wanneer de ruimte-temperatuur behaaglijk is. Dit probleem kan uitstekend worden opgelost door onder de vloer een ProLaminaat folie verwarmingssysteem te installeren. Het ProLaminaat folie verwarmingssysteem is geschikt voor alle zwevende vloer types, zoals bijvoorbeeld laminaat, lamelpakket. Dit omdat de folie slechts 0,2 millimeter dik is en heel eenvoudig is te installeren.

       

     

Installatievoorwaarden :

De verwarmingsfolie is alleen geschikt voor verplaatsbare zwevende vloertypes zoals laminaat en lamel parket. De verwarmingsfolie kan niet op oneffen oppervlakten worden geïnstalleerd. De verwarmingsfolie moet tegen beschadiging tijdens de montage (bijv. beschadiging van de isolatie met scherpe voorwerpen, door het aanhebben van verkeerde schoenen, enz.) beschermd worden. Er mag op de verwarmingsfolie gelopen worden, mits de schoenen zachte zolen hebben en de folie op een effen en gladde oppervlakte gelegd is. De folie mag nooit worden ingeknipt.!! De verwarmingsfolies zijn bestemd voor gebruik in droge ruimtes en kunnen bij een temperatuur van minder dan 3 °C niet geïnstalleerd worden. Bij de verwarmingsfolies is er geen verschil tussen de boven- en de onderkant. Het is echter raadzaam om de folie met de aansluitkappen naar beneden te leggen. De aansluitkappen moeten worden weggewerkt in de ondervloer, zodat de folie vlak kan worden weggewerkt zonder drukpunten onder de vloer. De vloerverwarming dient te worden geplaatst op een hiervoor geschikte ondervloer. De verwarmingsfolie mag niet geïnstalleerd worden onder vaste elementen die de warmte afgifte zouden kunnen blokkeren, zoals bijv. meubels met sokkels, massieve kasten, wasmachines of bijvoorbeeld vaatwassers. Ook karpetten die een thermische blokkade veroorzaken mogen niet worden geplaatst op een vloer waar verwarming onder is geïnstalleerd. Op de verwarmingsfolie moet een vochtscherm, PE-folie met een dikte van 150 micron, met overlappingen van ca. 20 cm gelegd worden. De vloerverwarming mag niet worden geïnstalleerd in ruimtes met een verhoogde vochtigheid, zoals badkamers, wasruimtes, etc. De ProLaminaat folie wordt alleen als comfort verwarming ingezet. De thermostaat is niet begrensd maar zorg dat de vloer niet warmer wordt dan 28 graden. Een maximaal vermogen van 16A (3680 Watt) mag worden aangesloten op de thermostaat.

Bepaal eerst hoeveel stroken verwarmingsfolie u nodig heeft en welke lengtes. Maak een schets waardoor u duidelijk weet wat u van welke lengte nodig heeft. De folie mag nooit worden ingeknipt!! Plaats de ondervloer. Rol de folie uit op de te verwarmen plaatsen en rol de foliestroken van de plaats waar de thermostaat wordt geïnstalleerd de kamer in zodat de aansluitdraden bij een muur uitkomen waar het connector blok en de thermostaat zijn of worden geïnstalleerd. Zie 1 en 1. Fixeer de connector box aan de muur, bundel de draden op zwart en op blauw, schuif de wartel van de connector doos om de draden en de leid de draden door de wartel ingang van de connector box sluit tenslotte de draden aan in de wago connectoren. De draden worden als volgt aangesloten. Doe het oranje lipje van de connector omhoog, strip de draad ongeveer 1 cm en doe de draad in de connector, doe tenslotte de oranje lip naar beneden en de draad zit vast. (controleer dit wel even voor uzelf). Zorg dat de zwarte draden aan een zijde zijn aangesloten en de blauwe zijn aangesloten aan de tegenoverliggende connector rij. Monteer de thermostaat in een wandcontactdoos als deze aanwezig is, gebruik anders de opbouwbox die meegeleverd is. Sluit de thermostaat aan volgens de bijgeleverde handleiding. De 230V komt op 1 en 2, dan de verwarming, dit is de fase en de nul draad van de connector doos, aansluiten op 3 en 4, tenslotte de vloersensor die wordt op 5 en 6 aangesloten. Op de plaats waar de sensor wordt geplaatst moet een klein beetje worden uitgefrased in de vloer zodat de sensor geen drukpunt creëert aan het opervlak de afwerkvloer.

Elektrische vloermat - laminaat heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items